Βlog

Βαθιά ανάσα… Τα Χριστούγεννα σου χτυπούν την πόρτα

Γράφει η Παναγιώτα Καλογήρου

Υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας, που τραγουδούν ρυθμικά jingle bells. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και εκείνοι που ψάχνουν τρόπο να αντέξουν , φωτάκια, δωράκια, δεντράκια, τραγουδάκια, Αγιοβασιλάκια και όλα τα χριστουγεννιάτικα αντικείμενα που δέχονται υποκοριστικά. 

Εκεί έξω , μπορείς να βρεις τους αντιxmas φίλους, που αγχώνονται με τα Χριστούγεννα, τρέμουν τα οικογενειακά τραπέζια και τις συζητήσεις που μπορεί να φέρουν , έχουν πονοκέφαλο και μόνο στο άκουσμα των Xmas song’s, ενώ πιθανό είναι το Christmas spirit να τους δημιουργεί μια νοσταλγία, μια θλίψη για τα αγαπημένα πρόσωπα, που δεν είναι πια εδώ… Βρίσκονται δίπλα σου, διακριτικά, σχεδόν αθόρυβα… Βγάζουν φλύκταινες όταν αντιληφθούν πως ο κολλητός τους φοράει μπλούζα με τον Αγιο Βασίλη. Εάν είσαι ένας από αυτούς οι λύσεις είναι πολλές, φυσικές , ανώδυνες και δοκιμασμένες. 

5+1 τρόποι για να πετύχεις το απόλυτο self care τα Χριστούγεννα  

‌1. Βάλε στην ζωή σου τα αιθέρια έλαια

Νούμερο ένα στη λίστα μας , δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τα αιθέρια έλαια. Πρόκειται για μια φυσική λύση , με σίγουρα αποτελέσματα χαλάρωσης και πολλαπλούς τρόπους χρήσης. Είναι μια επιλογή πασπαρτου, εφόσον , μπορείς να τα προσθέσεις σαν Extra άρωμα σε κεριά ,να χρησιμοποιήσεις την ειδική συσκευή καύσης , να τα προσθέσεις σε κρέμες προσώπου και σώματος (πάντα ακολουθώντας τις βασικές ιδιότητες κάθε αιθέριου ελαίου και αποφεύγοντας να τα χρησιμοποιείτε απευθείας στο δέρμα ) και φυσικά μπορούν να απογειώσουν ένα χαλαρωτικό μπάνιο.

Extra tip: Ένα μασάζ με αιθέρια έλαια, είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να σου κάνει ο Αϊ Βασίλης φέτος. Στο χρωστάει εξάλλου. 

2. ‌Δημιούργησε μια cozy ατμόσφαιρα με αρωματικά κεριά.

  Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απο τα κεριά. Εάν σκοπός σου είναι να χαλαρώσεις τότε μην αγοράσεις κεριά σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου, Αγίου Βασίλη, ελαφιού με κόκκινη μύτη ή ⛄… Αγόρασε κάτι ουδέτερο. Ίσως ένα αρωματικό κερί. Η φλόγα του δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης, μιας γλυκιάς θαλπωρής, που σε χαλαρώνει. Τα κεριά είναι ο ιδανικός τρόπος να ολοκληρώσεις την ψυχική σου ανάταση κατά την διάρκεια του μπάνιου. Και όχι μόνο…Δεν υπάρχει πιο ατμοσφαιρικός τρόπος διακόσμησης του χώρου σου, από την χρήση κεριών. Αλλά πρέπει να γνωρίζεις ότι προτιμάμε τα κεριά σόγιας όχι παραφίνης. 

3.‌΄Ακουσε χαλαρωτική μουσική.  

Δεν θέλω να ακούσεις για 1000η φορά την Mariah Carey το “All i want for Christmas 🎄 is you”. Δεν είναι κάτι προσωπικό, απλώς, κάπου φτάνει. Για να ξεφύγεις από το stress που δημιουργούν τα Χριστούγεννα, καλό θα ήταν , να τα “προσπεράσεις” . Για λίγο. Ένας τρόπος, είναι , μουσική με ήρεμους , φυσικούς ήχους της φύσης. Και , όχι μόνο. Γενικότερα η χαλαρωτική μουσική, κατευνάζει το πνεύμα, ενώ είναι ένας απόλυτα φυσικός τρόπος για να κάνεις μια παύση. 

4. ‌Read a Book , it’s good for you 

Ε, ναι, διαβάζοντας ένα βιβλίο, καταφέρνεις αυτό που λέμε , με ένα “σμπάρο δύο τρυγόνια”… Σε πρώτο επίπεδο, εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου, ενώ ταυτόχρονα, απολαμβάνεις την συντροφιά που σου κρατάνε οι ήρωες του βιβλίου . Λογοτεχνία, ποιήματα, άρλεκιν, εικονογραφημένα κόμικς, ότι αγαπάς και σε ευχαριστεί είναι ένας καλός τρόπος, για να απολαύσεις την ηρεμία.

Extra tip : Ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης, είναι ένας καλός τρόπος , για να επισφραγίσεις το self care .

5. ‌Cheers to you Santa

Ποιο ρόφημα ή ποιο ποτό, είναι εκείνο που σε χαλαρώνει; Ένα τσάι, μια ζεστή σοκολάτα ή ένα κρασί της αρεσκείας σου , είναι ένας ακόμη ιδανικός τρόπος για να χαλαρώσεις. Μην ξεχαστεις… Βάλε αμέσως, στο πρόγραμμα σου την κατανάλωση ροφημάτων. 

‌5+1 . Κάνε Yoga, στο ζητάει το σώμα

Picture this… Ανάβεις τα αρωματικά κεριά, βάζεις χαλαρή μουσική και ξεκινάς. Καθαρίζεις την ψυχή σου , την ενέργεια σου, ανασυντάσσεται το “είναι” σου και ξεκινάς ή συνεχίζεις δυναμικά την μέρα σου.

…Το γεγονός ότι χρειάζεσαι self care για τα Χριστούγεννα δεν σε μετατρέπει σε έναν εγωιστή άνθρωπο. Όλοι έχουμε ανάγκη για μια βαθιά ανάσα, για ένα time out , ειδικά την περίοδο των γιορτών ,όπου η πίεση είναι αφόρητη. 

Στην ανάγκη μας , οι άνθρωποι , να μεταφέρουμε το παραμύθι της τηλεόρασης , στην πραγματική ζωή , βάζουμε στην άκρη εμάς και τις ανάγκες μας. Σηκώνουμε ένα βάρος ,που δεν έχει , ουσιαστικά , κανένα λόγο ύπαρξης. Πες ΟΧΙ στο stress. Χαμογέλα , απόλαυσε τη φύση ,δες όποιος ανθρώπους χρειάζεσαι πραγματικά και όλα θα πάνε καλά !